Gradering tigrara och drakar…
När det är gradering finns det mycket att tänka på.

Det är inte lätt för barnen och det är inte självklart att man är alltid redo för graderingen. Ibland tar det lite längre tid i och med alla lär sig olika fort. Vi observerar barnen och hur det går för dem.

Vi ställer alltid frågan ”vem tänker ställa upp på graderingen?”.

Tyvärr finns det alltid några som är inte riktigt redo än pga olika anledningar såsom sjukdom, missade pass eller någonting annat. Ibland vill man så mycket och sedan blir man besviken eller arg om man inte fick sin nästa grad och det finns en anledning – att man inte var riktig förbered.

Det vi vill säga är att, prata med era barn och fråga de
1 – Tänker du gradera dig?
2 – Känna de sig riktig förbereda?
3 – Har du pratat med tränaren vad han/hon tycker?

Förklara för de – ha inte för alltid för bråttom och ta den tiden ni behöver. Ibland tar det lite längre tid att uppnå sina mål men när man göra det är man så förbered att de kommer att överträffa alla ens förväntningar. Vi vet att det kommer tryck från kompisar ibland, men det gör inget, ju längre tiden går och ju högre grad så tar det längre tid. När man har nått till exemple grönt (4mon) så kan man räkna med upp till 1 år i mellan graderingarna.

Vårt mål är att alla ska uppnå sina mål och att alla ska få komma så långt de vill.

Gradering katterna…
Officiell mon gradering sker när barnen blivit 8 år. Barnen mellan 6-8 år erhåller en så kallad klubbgrad, klubbgraden lägger mer viktigt på att barnen varit närvarande och försökt lära sig regler, etikt och tekniker inom kyokushin än kvaliteten i teknikerna.

Katternas så kallade gradering blir i princip ett vanligt träningspass i slutet av terminen där vi kollar av hur barnen ligger till och på mer mjukt sätt stimulerar och uppmuntrar barnen till att vilja träna vidare. Barnen kommer att få diplom i samband med det passet och får då rätt att sätta streck på sitt bälte.

I samband med passet ha en lite cermoni med utdelning av diplom och sätta sträck på bältet.

Vi hoppas denna information är till hjälp för er

Coaching enligt ICF

ICF står för International Coach Federation och är den största och mest erkända organisationen för coaching. Klubbens Shihan, Lars Sjöberg är certifierad Associated Certified Coach ICF och erbjuder professionell coaching. Läs mer på Star Coach

Hitta Hit

Vår dojo ligger i Solna Strand på Vretenvägen 10. Ring på porttelefonen till "Oyama Karate Kai" så öppnar vi. Dojon ligger på översta våningen.