Denna sida innehåller allt du behöver veta för att börja träna på Oyama Karate Kai.

2 veckors fri provträning.

Vi har 2 veckors fri provträning. Vill du komma och provträna hos oss ta kontakt med en av våra instruktörer så hjälper vi dig. Du eller ditt barn behöver ingen speciell utrustning för att provträna utan det räcker med vanliga mjuka träningskläder, inga skor. På grund av skaderisk får man inte ha några smycken på sig som örhängen armband, halsband eller dylikt se våra dojo-regler.

När de två veckorna har gått, och om du vill fortsätta måste du betala träningsavgiften, det är viktigt att betala träningsavgiften inte minst för att försäkringen skall gälla.

Vad innehåller träningen

Kihon – grundtekniker
Kata – förutbestämda mönster av rörelse med tekniker och ställningar
Kumite – freefighting

Grupper

Vi har ett antal olika grupper baserat på ålderskategori och erfarenhet.

Är du vuxen eller ungdom från 15 år och uppåt och vill börja träna hos oss så börjar du träna i nybörjargruppen. Har du ett barn som vill börja träna hos oss kontakta oss och kom och träffa våra instruktörer så hjälper vi dig att placera ditt barn i rätt grupp.

gruppålder och gradträningsmängdöversikt vad innehåller träningen
katter7- ca 8 årtränar 1 gång/veckalek, fys, kihon
tigrarca 8-10 årtränar 1 gång/vecka tills dess att man tagit 10 mon (orange mon-bälte) då 2 ggr/veckalek, fys, kihon, kata
drakar11-15 årtränar 1 gång/vecka tills dess att man tagit 10 mon (orange mon-bälte) då 2 ggr/veckalek, fys, kihon, kata, kumite
nybörjarenybörjare (ungdomar från 15 år och uppåt samt vuxna)tränar 2 gånger / vecka
möjlighet att vara med på fredagspassen när man har tagit sitt oranga bälte (10 kyu)
fys, grundläggande katas. fokus på att bygga upp fysik styrka och smidighet, samt lägga den tekniska och kulturella grunden för den avancerade träningen.
avanceradefrån och med blått bältetränar 3 gånger / veckafys, kihon, kata, kumite

se träningstider för mer information om vilka dagar vilken grupp tränar.

Träningsavgifter

Kostnaden för att träna per termin är i dagsläget följande:

(Träningsavgiften skall vara betald senast 2v efter ditt första pass)

medlemsavgift200kr per år
Vuxna1650:- (fr.o.m. 21 år ålder)
Ungdomar1100:- (fr.o.m. 15 år och fram till 21 års ålder)
Barn1000:- (fram till 15 års ålder som tränar 2 dagar i veckan)
Barn900:- (fram till 15 års ålder som tränar 1 dag i veckan)
Familjerabatt Ges till alla barn utom ett i samma familj. (Rabatten är 200kr av barnavgiften)
Studerande och Arbetslösa  1100:-

Utrustning

Shihan Lars Sjöberg

Karate är ingen materialsport, för vidare träning efter provträningen går det bra att fortsätta med vanliga träningskläder ett tag men på sikt behöver du eller ditt barn en en karatedräkt, en ”Do-Gi” eller ”Gi” på japanska. På en Kyokushin gi skall man kan kalligrafin över hjärtat samt klubbmärket på vänster arm. Det finns olika varianter på Gi, det går bra med en enkel Gi och sy på kalligrafi och klubbmärke patchar som man kan köpa från klubben, det finns också Gi med kalligrafin broderad på i olika kvalitéer på material. När man beställer via klubben finns också möjligheten att få klubbmärket broderat direkt på dräkten samt även namnbrodyr om man så önskar.


Ifall du är i en grupp som tränar Kumite (freefighting) behöver du hand och benskydd, samt suspensoar/bröstskydd. Barngrupperna som kör kumite använder också hjälm och bålskydd (dessa finns att låna på klubben). Det kan också vara bra att ha ett tandskydd.

Klubben gör en beställning av dräkter och skydd varje termin och har en del dräkter i lager. Tränarna kommer att informera när klubb beställning görs.

Anmälan

Använd detta formulär för att anmäla dig till Oyama Karate Kai.

OBS! för vårterminen 2024 är nu barngrupperna fullt belagda. Vi kommer ta in till höstterminen 2024.

Det finns plats att börja träna i nybörjargruppen vuxna (från 15år) och i den avancerade gruppen för vuxna ifall du har 8 kyu eller över (blått bälte och uppåt).

anmäl dig via formuläret på denna länk: https://sportadmin.se/pop/ko.asp?ID=401113905

Coaching enligt ICF

ICF står för International Coach Federation och är den största och mest erkända organisationen för coaching. Klubbens Shihan, Lars Sjöberg är certifierad Associated Certified Coach ICF och erbjuder professionell coaching. Läs mer på Star Coach

Hitta Hit

Vår dojo ligger i Solna Strand på Vretenvägen 10. Ring på porttelefonen till "Oyama Karate Kai" så öppnar vi. Dojon ligger på översta våningen.