gradering sv

Att gradera sig till en högre grad bör man göra först efter att man tränat hårt och konternuerligt. Graderingen är ett bevis på din fysiska och mentala utveckling under terminen. När du går upp för gradering bör du tänka på att du skall känna dig säker på alla tekniker för den aktuella graden samt att du har tillskansat dig en fysik och mental mognad som behövs för graden. Frågor om Kyukushinkais historia samt allmänna frågor om karate dyker också upp på en gradering. Det är därför viktigt att du ägnar tid åt att läsa böcker om karate och skaffa dig information om din klubbs historia.

En typisk gradering går till så att du först värmer upp och stretchar , därefter skall alla tekniker för den graden du skall gradera för utföras på ett övertygande och korrekt sätt. Efter detta följer kata. Alla kator för respektive grad skall utföras på ett korrekt sätt. Det är även ett plus om du under terminen övat kator för högre grader. Dessa kan du få en chans att utföra vid förfrågan från graderingsförättaren.

Kumite (frifighting) är nästa steg i graderingen. Det är först vid gradering till 7 kyu som kumite ingår i graderingen. Till 8 kyu skall sanbon-kumite (trestegs-fighting) utföras. Det antal fighter som skall utföras beror på vilken grad som det eleven skall gradera för. Det är viktigt att inte känna att du måste gradera så ofta det bara går utan att du tar den tid det behövs för att utveckla din fysik och lära dig teknikerna på ett korrekt och stabilt sätt.

I menyn till höger kan du se vilka krav som ställs på dig för respektive grad. Lycka till och kom ihåg att komma väl förberedd.

Graderingsintervaller Vuxna:
Graderingen ske 2 gånger per år. (våren/hösten)

Graderingsintervaller Barn:
Katter/Tigrar – Vid träning 1 gång i veckan kan graderingen ske maximalt 1 gång per år.

Tigrar/Drakar – Vid träning 2 gånger i veckan kan graderingen ske maximalt 2 gång per år.

Gradering i mars
Vidare vill vi undersstryka att detta är en ”uppsamlingsgradering” för dem som inte kunde gradera i december. Graderade man i december har det gått alldeles för kort tid för att kunna gradera igen. För dem är det ordinarie graderingstillfälle som gäller dvs maj/juni.

Coaching enligt ICF

ICF står för International Coach Federation och är den största och mest erkända organisationen för coaching. Klubbens Shihan, Lars Sjöberg är certifierad Associated Certified Coach ICF och erbjuder professionell coaching. Läs mer på Star Coach

Hitta Hit

Vår dojo ligger i Solna Strand på Vretenvägen 10. Ring på porttelefonen till "Oyama Karate Kai" så öppnar vi. Dojon ligger på översta våningen.