kyoku_logo.jpg

Karate är både en konst och en filosofi. På grund av att olika människor har olika personligheter har de också tolkat innebörden av karate på många olika sätt. Detta har resulterat i att det har uppstått många stilar, ”ryu”, i karate. Kyokushinkai är namnet på vår ”ryu”, vilken grundades av mästaren Masutatsu Oyama

”Kyoku” betyder slutlig, ytterst, ”shin” betyder sanning och ”kai” betyder förena, sammanföra. Det tar många år att förstå den djupa meningen av dessa tre ord.

Symbolen för Kyokushinkai kallas ”Kanku”, vilken härledes från Kanku Kata, ’himla observations formen’. I denna ”kata” är händerna placerade mot varandra med tummen och pekfingret höjda mot himlen för observation genom hålet som bildas mellan fingrarna.

De spetsiga delarna i symbolen representerar slutmålet, de kraftiga delarna representerar handlederna och innebär styrka, mitten representerar oändligheten och innebär djup. Hela symbolen är omgiven av en cirkel och representerar kontinuitet och cirkulära rörelser.

Kyokushinkai introducerades i Sverige av Sensei Attila Meszaros och Sensei Marshall McDonagh

Coaching enligt ICF

ICF står för International Coach Federation och är den största och mest erkända organisationen för coaching. Klubbens Shihan, Lars Sjöberg är certifierad Associated Certified Coach ICF och erbjuder professionell coaching. Läs mer på Star Coach

Hitta Hit

Vår dojo ligger i Solna Strand på Vretenvägen 10. Ring på porttelefonen till "Oyama Karate Kai" så öppnar vi. Dojon ligger på översta våningen.