Alla våra instruktörer jobbar ideellt och alla träningsavgifter går tillbaka till verksamheten där de kommer medlemmarna till godo.

 

Klubbens ordförande och huvudinstruktör

Lars Sjöberg Shihan – 5 Dan 

Är född och uppväxt i Stockholm, han började träna karate den 3 januari 1985 för Sensei Marshall McDonagh på Oyama Karate Kai. Innan karaten tog över hans intresse tränade han ishockey på elitnivå, nu blir det mest karate samt golf och draghundskörning. Lars är licensierad instruktör och har även gått flera domarutbildningar. Lars har tränat Tai Ki Ken för Sensei Marshall McDonagh. Han har både nationella och internationella tävlingsmeriter i en rad olika regelsystem såsom FMK, WUKO, Klicker, Kata och Knockdown. Bland dessa tävlingsmeriter kan nämnas en 5-8 plats i Danish Open Knockdown Tournament 1993 samt en 3 plats i Individuella RM 1994. Lars som har studerat på KTH och är utbildad civilingenjör är även utbildad Coach enligt ICF (International Coach Federation).

”Den starke är inte den som inte faller utan den som finner styrkan att att resa sig igen”

E-post: shihan(@)oyama.se


 

Ki Pasanen Senpai 1 Dan 

Ansvarig för den avancerade träningen.


 
peter-1.jpg

Peter Eriksson Senpai – 1 Dan

Är född och uppväxt i Sollentuna, han började träna på Oyama Karate Kai för Sensei Marshall McDonagh 1979. Peters träningar inriktar sig mest mot fighting, han är klubbens coach till dem som tävlar. Han har gått domarkurser och har deltagit i bland andra Danish respektive Norwegian open. Utöver kyokushin har Peter även tränat kickboxning, yodo, yoga och taikiken.


 magnus

Magnus Evestedt Senpai – 1 Dan

Född i Stockholm och uppvuxen i dalarna. Började träna karate i Uppsala 2000. Tog sitt shodan 2008. Flyttade till stockholm och började träna i OKK 2010.


ake.JPG

Åke Wall Senpai – 2 Kyu 

Är Sensei-Marshall McDonaghs äldsta idag aktiva elev i OKK, han började träna Kyokushinkai 1973 med ett avbrott mellan 1987 och 1998 då han tränade judo/ fotboll men ägnade sig också åt sin familj (fru och tre barn). Åke är född och uppväxt i Solna och jobbar som säljare. Utöver att han tränar Kyokushinkai och taikiken/yoshinken (leder stockholmsgruppen i Yoshinken) går han på sin frus spinning, pumpingpass en gång i veckan. Gillar utförsåkning, sportdyking, båtar och flugfiske. Det första Klubbmästerskapet Åke ställde upp i var 1974 och det senaste men säkert inte det sista var 2005. Han har två bronsmedaljer från Kyokushin Superstar 1981 och 1982. Åke är också graderad enligt menkyo-systemet i yoshinken, Mokuroku 4:e Dan och Judo (2 Kyu). Han försöker föra en debatt om att anpassa träning för ”äldre” budokas så att man kan fortsätta träna även när åldern tar ut sin rätt.

“Se till att Du mår bra i livet och har kul.”

E-post: ake(@)oyama.se


dsc_0081.JPG

Per Magnell Senpai 1 Kyu 

Född och uppvuxen i Stockholm. Började träna karate i OKK 1992 för Shihan Lars Sjöberg och Senpai Peter Eriksson. Allmänt sport- och friluftsintresse.

Coaching enligt ICF

ICF står för International Coach Federation och är den största och mest erkända organisationen för coaching. Klubbens Shihan, Lars Sjöberg är certifierad Associated Certified Coach ICF och erbjuder professionell coaching. Läs mer på Star Coach

Hitta Hit

Vår dojo ligger i Solna Strand på Vretenvägen 10. Ring på porttelefonen till "Oyama Karate Kai" så öppnar vi. Dojon ligger på översta våningen.