• Träningstider

  TräningstiderX

  Vuxna Avancerade

  Måndagar 18.30 - 20.00
  Onsdagar 18.30 - 20.00
  Fredagar 18.00 - 19.30

  Vuxna Nybörjare

  Måndagar 20.00 - 21.15
  Onsdagar 20.00 - 21.15

  Drakar (Avancerade)

  Onsdagar 17.30 - 18.30
  Lördagar 11.15 - 12.45

  Tigrar (från 8/9år)

  Onsdagar 17.30 - 18.30*
  Lördagar 10.00 - 11.15
  *Endast 10mon eller högre

  Katter (6-8/9 år)

  Lördagar 09.00 - 10.00

   

   

  Ingen träning på Röda dagar eller dag före Röd dag

 • 073-3999888
 • Kontakt

  Let's Keep In Touch!X

  LEAVE A COMMENT

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Vad gör vi?

dsc.jpg

Barn har ett stort behov av att röra sig. Det är i grunden något positivt och vi vuxna kan stimulera barnet till rörelse genom att till exempel delta i leken. En sådan enkel sak som en stunds lek och rörelse kan göra barnet både lugnare och gladare. Att röra sig är både kul och viktigt för ett barns utveckling. Det påverkar barnets hälsa på många sätt, till exempel blir skelettet starkare. Balans och rörelsemönster utvecklas på ett positivt sätt.

Vad gör vi…

Vi har barnträning i 3 olika åldersgrupper: Katterna från 7-8 år, Tigrarna från 8-10 år och Drakarna 11-15 år som är den avancerade barngruppen som direkt förbereder för vuxengruppen.

Vi tycker om att ha kul! Därför leks det lite mer i de yngre grupperna. Stimulerande träning är ofta fantasifull och variationsrik. Vi försöker motivera barnen så mycket som möjligt och hur man kan utveckla den egna förmågan genom att tävla mot sig själv snare än att tävla mot andra. Genom karatens teknikträning övar barnen koordinationsförmågan en och en, i grupp, eller tillsammans med en partner.

Vi har lärt oss under åren att barn i olika ålder har olika behov och att ingen är den andra lik. Ibland funkar det och ibland inte. Som förälder ska man uppmuntra barnen i den sport han eller hon väljer och inte lägga någon press / fokus på tävlande och prestation. Inom karate finns det ingen “kort väg”, den får under inga omständigheter påskyndas annat än genom regelbunden träning.

Det är viktig att låta barnen själva lära känna sin kropp och sin prestanda och på så sätt integreras i karate. Då kan alla trivas hos oss på Oyama Karate Kai och känna vilja att komma tillbaka vecka efter vecka.

Träningspass för barnen
Träningen inleds och avslutas alltid med en uppställning i raka led samt en kort meditation (1-2 min) då man ska samla sig, varva ner och förbereda sig på träningen.
Våra karateträningspass är mycket varierande för barnen – vi undviker att kopiera passen från ena veckan till den andra men grundläggande beståndsdelar i varje pass är:

uppvärmning tillsammans
koordinationsträning
teknikträning (kihon/kata)
samarbetsträning
nedvärmning

Vi följer budoetiketten och hälsar i början och slutet av varje pass för att samla oss och på det sättet öka vår koncentration.

Oyama Karate Kai är en seriös förening ansluten till Riksidrottsförbundet, Svenska Budo & Kampsportsförbundet, Svenska Karateförbundet samt Swedish Karate Kyokushinkai. På Oyama Karate Kai tränar vi traditionell Kyokushin Karate som innebär kihon (grundteknik), kata (mönster), kumite (sparring).