På min semesterresa till New York ville jag fånga möjligheten till att uppleva karatens kultur i ett annat land. Sato dojo ligger på Manhattan och är en Shinkyokushinklubb så med hjälp av sensei fick jag chansen att komma dit och träna ett pass med dem.

I en mindre lokal, på hårt underlag spred sig snabbt en härlig värme av dessa japansk-engelskspråkiga gentlemän. Passet bestod av en höghastig uppvärmning som innehöll kihon och otroligt mycket stretching, kata, fightinginspirerad mittsträning med många bra tips och sedan fightingövningar där fokus låg på förflyttningar och att använda huvudet.

Överhuvudtaget så var det en väldigt trevlig upplevelse ledd av Tetsuya Sato Sensei som uppmuntrade mig till att utföra varje krävande övning med ett smile. Efter passet gick hela träningsgänget till en närliggande restaurang där jag och min sambo bjöds på middag och diverse svalkande drycker.

Calle Strandh

http://satodojo.wordpress.com/2012/09/12/a-friend-from-sweden-2/

Coaching enligt ICF

ICF står för International Coach Federation och är den största och mest erkända organisationen för coaching. Klubbens Shihan, Lars Sjöberg är certifierad Associated Certified Coach ICF och erbjuder professionell coaching. Läs mer på Star Coach

Hitta Hit

Vår dojo ligger i Solna Strand på Vretenvägen 10. Ring på porttelefonen till "Oyama Karate Kai" så öppnar vi. Dojon ligger på översta våningen.