Shinkyokushin EM 2021

OKK på EKO senior EM i kyokushin kata som avgjordes i Tbilisi, Georgien. Stort grattis till mycket fin prestation och extra stort grattis till en top-8 placering. Stort tack till arrangören EKO och den Georgiska förbundet för en väl genomförd tävling. Osu!

Sommarträning i Hagaparken

Vi sänker inte guarden! Då vi fortfarande har en pågående pandemi i samhället tränar vi utomhus i Hagaparken. Vi avstår övningar och moment som innebär förhöjd smittrisk. Ta hand om er!

Sensei/Shihan/Kyoshi Jan Kallenbach (NL) har avlidit.

I natt avled Jan Sensei i sviterna efter en tids sjukdom. Det är en stor Budo-ka och en riktig Budo-Sensei som nu har lämnat oss. Sensei Jan Kallenbach är en vän till Oyama Karate Kai och Sensei Marshall McDonagh. Jan Sensei har en gedigen erfarenhet från olika Budo-arter. Vi minns honom mest från Karate Kyokushinkai och Taikiken där han har uppnått höga grader. Förutom träning i Japan för Sosai Oyama 1967 har han en framgångsrik tävlingskarriär med Holländska landslaget bakom sig med skördade framgångar. Under sin tid i Tokyo kom han i kontakt med Taikiken och dess grundare Sawai Sensei. Taikiken intresserade honom oerhört mycket och han har sedan dess fortsatt med denna Budo-art. Han har fram till idag varit ledare och grundare av Shin Shinbuken Dojo i Amsterdam samt för European Taikiken. Sensei Jan Kallenbach närvarade vid Oyama Karate Kai 50-årsjubileum som hedersgäst och har under decennier haft kontinuerlig kontakt med klubben genom träningar, läger och besök. Jag minns honom som en riktig Budo-sensei! Respektfull, kunnig, prestigelös och alltid med glimten i ögat.

//Lars Sjöberg

Online kata World Cup

OKK deltog på World Cup i kyokushin kata som avgjordes för första gången online. Kring 1000 deltagare från 26 länder deltog. Tävlingen var den största i världen i sitt slag. Stort grattis till en top 16 placering till klubben. Stort tack till arrangören EKO och den Litauiska förbundet för en väl genomförd tävling. Osu!

VT 2021 terminsstart uppskjuten 25/1 preliminärt i avvaktan på nya rekommendationer.

Vi har en på grund av den pågående pandemin i samhället har styrelsen i Oyama Karate Kai har beslutat att skjuta upp terminsstarten för alla grupper till mån 25 januari (preliminärt). Det beror på att nuvarande rekommendationer från myndigheterna gäller tom 24/1. Styrelsen avvaktar nya rekommendationer och kommer därefter att fatta beslut om huruvida vi kan starta terminen den 25 jan.

Rekommendationerna från myndigheterna avråder fn från all organiserad träning.
Nedan ser ni tex uppmaning från smittskyddsläkaren i region Stockholm:

”2020-12-22 har Smittskyddsläkaren i Region Stockholm uppmanat alla invånare i Stockholm län att avstå från all organiserad träning, inomhus såväl som utomhus med anledning av den allvarliga smittspridningen. Det gäller även yngre barn och ungdomar.”

TERMINSAVGIFT och MEDLEMSAVGIFT

Vår kassör Eva har skickat ut fakturor på medlemsavgift 200 kr samt terminsavgift.
Vi ber er att betala dessa i tid och därigenom bidra till klubbens överlevnad. Vi kommer så fort vi kan (och  får) starta verksamheten.

EGEN TRÄNING

Tills dess att vi startar upp träningen uppmanar vi att träna själva, ta ansvar och hålla utkik efter ev träningsvideos på vår slutna FB-sida.

kallelse årsmöte 2021 25 februari kl 19.00

KALLELSE ÅRSMÖTE

Torsdagen den 25 februari 2021 kl 19.00 kommer vi att hålla stadgeenligt årsmöte.
Med stor sannolikhet kommer det att bli ett digitalt årsmöte. Vi vill därför att klubbens medlemmar anmäler sig med vändande mail (alt använd kontantformuläret på sidan, ange din epostadress). Magnus Lundgren sköter kallelse via Microsoft Teams och behöver deltagarnas e post-adresser. Sista anmälningsdag 1 feb 2021! 

Online kata EM & European Cup II

OKK på EKO EM och Europa Cup II i kyokushin kata som avgjordes online. Stort grattis till mycket fina prestationer och extra stort grattis till en tredjeplacering i cupen till klubben. Stort tack till arrangören EKO och den Litauiska förbundet för en väl genomförd tävling. Osu!

OKK 50 YEARS

OSU! Nu finns möjligheten att köpa boken OYAMA KARATE KAI 50 YEARS * 1969 – 2019 – The first 20 Years av Sensei Marshall McDonagh från klubben för 450kr.

använd kontaktformuläret i menyn för att göra en beställning!

European Kata Cup 2020

OKK på Europa Cupen i kyokushin kata som avgjordes historiskt on-line för första gången. Stort grattis till mycket fina prestationer och extra stort grattis till två tredjeplaceringar till klubben. Stort tack till arrangören EKO och den Litauiska förbundet för en väl genomförd tävling. Osu!

Coaching enligt ICF

ICF står för International Coach Federation och är den största och mest erkända organisationen för coaching. Klubbens Shihan, Lars Sjöberg är certifierad Associated Certified Coach ICF och erbjuder professionell coaching. Läs mer på Star Coach

Hitta Hit

Vår dojo ligger i Solna Strand på Vretenvägen 10. Ring på porttelefonen till "Oyama Karate Kai" så öppnar vi. Dojon ligger på översta våningen.