I natt avled Jan Sensei i sviterna efter en tids sjukdom. Det är en stor Budo-ka och en riktig Budo-Sensei som nu har lämnat oss. Sensei Jan Kallenbach är en vän till Oyama Karate Kai och Sensei Marshall McDonagh. Jan Sensei har en gedigen erfarenhet från olika Budo-arter. Vi minns honom mest från Karate Kyokushinkai och Taikiken där han har uppnått höga grader. Förutom träning i Japan för Sosai Oyama 1967 har han en framgångsrik tävlingskarriär med Holländska landslaget bakom sig med skördade framgångar. Under sin tid i Tokyo kom han i kontakt med Taikiken och dess grundare Sawai Sensei. Taikiken intresserade honom oerhört mycket och han har sedan dess fortsatt med denna Budo-art. Han har fram till idag varit ledare och grundare av Shin Shinbuken Dojo i Amsterdam samt för European Taikiken. Sensei Jan Kallenbach närvarade vid Oyama Karate Kai 50-årsjubileum som hedersgäst och har under decennier haft kontinuerlig kontakt med klubben genom träningar, läger och besök. Jag minns honom som en riktig Budo-sensei! Respektfull, kunnig, prestigelös och alltid med glimten i ögat.

//Lars Sjöberg

Coaching enligt ICF

ICF står för International Coach Federation och är den största och mest erkända organisationen för coaching. Klubbens Shihan, Lars Sjöberg är certifierad Associated Certified Coach ICF och erbjuder professionell coaching. Läs mer på Star Coach

Hitta Hit

Vår dojo ligger i Solna Strand på Vretenvägen 10. Ring på porttelefonen till "Oyama Karate Kai" så öppnar vi. Dojon ligger på översta våningen.