Hej på er alla.

Det är inte lätt för barnen och det är inte självklart att man är alltid redo för graderingen. Ibland tar det lite längre tid i och med alla lär sig olika fort.

Enligt vår bedömning finns det alltid några som är inte riktigt redo än pga olika anledningar såsom sjukdom, missade pass eller någonting annat. Ibland vill man så mycket och sedan blir man besviken eller arg om man inte fick sin nästa grad och det finns en anledning – att man inte var riktig förbered.

Det vi vill säga är att:
1 – Tänker du gradera dig?
2 – Känner de sig riktig förbereda?
3 – Har du pratat med instruktören vad han/hon tycker?

Förklara för de – ha inte alltid för bråttom och ta den tiden ni behöver. Ibland tar det lite längre tid att uppnå sina mål men när man göra det är man så förbered att de kommer att överträffa alla ens förväntningar.

Vi vet att det kommer tryck från kompisar ibland, men det gör inget, ju längre tiden går och ju högre grad så tar det längre tid. När man har nått grönt (4mon) så kan man räkna med upp till 1 år i mellan graderingarna.

Vårt mål är att alla ska uppnå sina mål och att alla ska få komma så långt de vill.

Alla bör veta vad som gäller för att kunna gradera. Givetvis så kommer detta ske med hänsyn till vilken grupp man tränar i, sedan stiger kraven beroende på vilken grupp man tillhör.

En närvaro på minst 70% är nödvändig för att kunna tillgodogöra sig såväl fysisk som tekniskt kunnande för att klara av en officiell Mon-grad.

Instruktören kommer att ha stor del i att avgöra vem som är redo för gradering (prata med din instruktör innan ni skriver upp er). Detta gäller inte minst i Drakarna.

Mvh Sensei, Alex, Håkan, Toni, Robin, Elin, William

Coaching enligt ICF

ICF står för International Coach Federation och är den största och mest erkända organisationen för coaching. Klubbens Shihan, Lars Sjöberg är certifierad Associated Certified Coach ICF och erbjuder professionell coaching. Läs mer på Star Coach

Hitta Hit

Vår dojo ligger i Solna Strand på Vretenvägen 10. Ring på porttelefonen till "Oyama Karate Kai" så öppnar vi. Dojon ligger på översta våningen.